Ringve tilbyr nå en omvisning tilrettelagt for demensrammede, med fokus på musikk og instrumenter. Demensrammede i ulike stadier får en 30 – 40 minutters omvisning i Ringves Havestue, hvor museumspedagog Helle Singsaas spiller på instrumentene og synger med gruppen. Kanskje har noen minner om et tidligere besøk på Ringve?

Bestilling av omvisning

En tilrettelagt omvisning for demensrammede kan bestilles av grupper og enkeltpersoner med ledsager. Fast pris er satt til 300,- per gruppe. Vi kan ta imot inntil 6 personer + ledsagere per gruppe. Det er plass til 5 rullestoler. Etter omvisningen rusler vi til kroa, hvor vi får kjøpt kaffe og vafler til en redusert pris.

Tilrettelagt omvisning er tilgjengelig i periodene: mai – juni og august – september.

For bestilling, ta kontakt med oss på telefon (73 87 02 80).

Et større prosjekt

Oslo Museum avdeling Bymuseet, Norsk Telemuseum, Norsk Teknisk Museum og GERIA, Oslo kommunes ressurssenter for demens/alderspsykiatri, – har sammen utviklet et nyskapende tilrettelagt tilbud for personer med demens. Ved bruk av gjenstander og sansehager har de møtt og blitt kjent med demente, og sett at museumsarbeidet har blitt mottatt med stor takknemlighet og glede. ”Besøkene gir ofte mennesker med hukommelsessvikt spontane gjensyn og påfølgende erindring om livet slik det var.”