Ringve Musikkmuseum tar imot elever på alle trinn i grunnskolen og SFO. Med utgangspunkt i en stor instrumentsamling fra alle verdensdeler, har vi mulighet til å lage mange forskjellige opplegg som også i stor grad kan tilpasses de tema hver gruppe måtte ønske seg.

Ringve – fra herregård til levende museum

Vi forteller om menneskene som bodde på Ringve og om hvordan gården ble et museum – om Peter Wessel som vokste opp i Trondheim og senere ble sjøhelten Tordenskiold, og om Victoria Bachke som samlet instrumenter. Vi ser på mange forskjellige instrumenter, og får høre hvordan de klinger gjennom Mozart, Beethoven og Grieg sine toner. (Passer særlig godt hvis man er på omvisning på Ringve for første gang).

Hvordan blir lyd til?

Vi ser på instrumenter som er delt inn i forskjellige familier: trommer, strenge-, luft-, selvklingende- og elektriske instrumenter, og undersøker hvordan lyden lages i de forskjellige instrumentene. Vi prøver selv å spille på noen av dem.

Instrumentverksted

Lag ditt eget instrument på en enkel og morsom måte, for eksempel kazoo, ballongtutafon, yoghurtbegergitar eller isboksbass.

Bestilling

Ta kontakt for å bestille og avtale et opplegg som passer for dere. Medbrakt matpakke kan dere spise i museets lokaler. NB! Si fra om dette ved bestilling.
post@ringve.no / 73 87 02 80