Hva med å gi anledningen et ekstra løft? Gi gjestene noe å prate om under middagen eller frisk opp konferansen med et musikkinnslag. Om det er første gangen dere er på Ringve eller om det er lenge siden forrige besøk, anbefaler vi at dere tar en omvisning i museet.

Musikalsk omvisning

La oss vise deg et av landets mest særpregede museer.

APRIL – OKTOBER:
Med Hovedbygningens historiske interiører som bakteppe gir Ringves spillende guider deg en klingende spasertur gjennom musikkhistorien. Et glimrende valg for å skape god stemningen mellom en aperitiff og maten, eller rett og slett som en opplevelse i seg selv (Hovedbygningen er vinterstengt).

NOVEMBER – MARS:
I utstillingen på Låven finnes det et mangfold av instrumenter fra hele verden. Her får du høre om alt fra en langeleik etter Berit på Pynte og en italiensk lommefiolin til det kinesiske instrumentet Yangquin eller en ukulele fra Hawaii. Du får sett og hørt noe du ikke visste at fantes, alt satt i en musikkhistorisk sammenheng av en av Ringves musikalske guider.

Varighet: ca. 45 min (per gruppe, maks 25 pers. per gruppe)
Kapasitet: 300 pers.
Pris: kr. 80,- per pers (Kl. 08 – 16) / 120,- per pers (Kl. 17 – 21)
Faktureres for minimum 15 personer

Musikalsk omvisning med minikonsert

Rund av omvisningen med en minikonsert hvor guiden byr på kjente musikalske perler.

Varighet: ca. 1 time (per gruppe, maks 25 pers. per gruppe)
Kapasitet: 250 pers.
Pris: kr. 130,- per pers.
Faktureres for minimum 15 personer

Omvisning, konsert og aperitiff

På Ringve finnes en av Europas fineste samlinger av eldre klaverinstrumenter.

Vi ønsker deg velkommen med et forfriskende glass og byr på en halvtimes konsert med et ungt talent før vi går inn i Hovedbygningen fra 1800-tallet og får en musikalsk omvisning.

Varighet: 1 – 1,5 time
Kapasitet: 30 – 250 personer
Pris: kr. 195,- per person
Faktureres for minimum 30 personer

 

Felelåt

Fela er et av de viktigste instrumentene i norsk kulturarv, både i form av hardingfela, ofte omtalt som Norges nasjonalinstrument, og flatfela, som er det folkelige uttrykket for fiolin. Utallige danser er danset etter felas låt, og musikken fra den har vært til stede ved livets store begivenheter i århundrer.

Varighet:
 ca. 20 minutter.

Lystgårdskåseri

På Ringve sitter historien i veggene. I flere hundre år har Ringve og de andre lystgårdene på Lade vært brukt til store, spesielle selskaper. Hør om livet på Ringve i en forgangen tid – om Ringve som lystgård – et sentrum for kulinariske opplevelser og selskapsliv.

Varighet
: 15-20 minutter.

Victoria Bachke: Kåseri og sang

Ildsjelen Victoria Bachke – grunnlegger av museet, russisk innvandrer, fruen til Ringve, Trondheims førstedame – hvem var hun egentlig? I dette innslaget får dere vite mer om Victoria gjennom både fortelling og sang.

Varighet
: ca. 20 minutter.

 

Victoria Bachkes stuer

En helt spesiell atmosfære i Victorias private stuer innbyr til en eksklusiv opplevelse med musikk eller kåseri. Inkluderer en musikalsk omvisning. Servering på forespørsel.

Varighet: ca. 1,5 timer
Kapasitet: 50 personer (25 pers. per gruppe)
Pris: 4.000,- + 80,- per pers.

 

For informasjon og bestilling:

Telefon: 73 87 02 80
Epost: post@ringve.no