<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

17. mai: Aurum synger Grieg

Bli med på denne tradisjonsrike korkonserten på Ringve på hele Norges festdag!

17. mai: Aurum synger Grieg

Velkommen til korfest på selveste nasjonaldagen!
På denne tradisjons­rike festkonserten vil Kammerkoret Aurum urframføre en rekke nyskrevne arrangementer på gamle melodier av Edvard Grieg. Grieg sine romanser er en stor nasjonal skatt - mange er godt kjente, men de finnes ikke for kor! På konserten får vi bl.a. høre Solveigs sang, Åses Død, Peer Gynt og Jeg elsker Dig. Gled deg til en salig 17. maistemning på vakre Ringve!
Velkommen til feiring!


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum 17. mai 2022 kl. 16.00

Dørene åpner kl 15:00

Kjøp kaffe og is!

Café Victoria har stengt, men vi selger kaffe og is før konserten. Kos deg i vakre og nasjonalromantiske omgivelser på Ringve!

Velkommen!


Om konserten

  •  (Foto/Photo)

Den 17. mai vil Kammerkoret Aurum urframføre en rekke nyskrevne arrangementer på gamle melodier av Edvard Grieg.

Edvard Grieg er den norske komponisten som har fått størst internasjonalt gjennomslag, og fra siste den av 1800-tallet fikk han stor betydning for den kulturelle nasjonsbyggingen i tiden fram mot unionsoppløsningen i 1905.

Kammerkoret Aurum har bestilt ti nye arrangementer av Eva Holm Foosnæs. For koret er det svært interessant å se om de som utøvere kan gjøre hans verk mer tilgjengelige, og samtidig gjøre noen av dem til «nye verk».

Grieg sine romanser er en stor nasjonal skatt. Griegs påvirkning på de etterfølgende komponistgenerasjonene viser seg på ulikt vis, og dette vil være et spennende eksperiment for Aurum, som de samtidig tror mange andre vil  ha nytte av.

Mange av romansene er godt kjente, men de finnes ikke for kor! Nordmenn er virkelig stolte av Grieg-arven vår. Og vi er en kor-nasjon. Hvordan kan vi best mulig utnytte kor-potensialet i Griegs vakre melodier?


PROGRAM

Publikum vil få høre Solveigs sang, Åses Død, Peer Gynt, Jeg elsker Dig, Langs ei Aa, Du Gamle mor, Primula Veris m.fl

I tillegg synger koret fra Holbergsuiten, Ved Rondane, noen brudemarsjer - og selvfølgelig vår egen kjære nasjonalsang.

Aurum_17_mai_2.JPG (Foto/Photo)

Kammerkoret Aurum

Kammerkoret Aurum er et ambisiøst kor fra Trondheim. Koret ble stiftet i 2006 og består av rundt 24 sangere. De er opptatt av å holde et høyt musikalsk nivå og har et variert og spennende repertoar bestående av både ny og gammel musikk.​

Koret har vunnet en rekke priser. 

Les mer om Aurum

  •  (Foto/Photo)
    1/1