Hopp til hovedinnhold

Kunst i Passasjen

I hele sommer stiller vi ut kunst i Passasjen på Ringve. Her får du se bilder av den folkekjære kunstneren og musikeren Ove Stokstad.

Musikalske Bilder: Ove Stokstad 1939–2018

Ove Stokstad (1939–2018) var en anerkjent norsk billedkunstner, kjent for sine fargesterke og nonfigurative grafiske arbeider. I norsk jazzmiljø var han like kjent – og anerkjent – som musiker.

  • Ove Stokstad: Dmitri Shostakovich - strykekvartett i f-moll Allegro IV. Akryl på mdf.


Musikken var en uløselig del av Stokstads liv og kunstneriske virke. Ikke minst har hans lange samarbeid med bassist Bjørn Alterhaug satt spor i norsk jazz. Kunsthistorikere har samtidig pekt på hvordan Stokstads bilder er tydelig forbundet med musikk, blant annet gjennom musikalsk orienterte bildetitler.

Sommeren 2019 skulle Ove Stokstad ha fylt 80 år. I den anledning ønsker Ringve Musikkmuseum å gi publikum mulighet til å oppleve samspillet mellom Stokstads grafiske og musikalske uttrykk, gjennom et utvalg «musikalske bilder» fra årene 1969–2011.

De fleste av de utstilte bildene er tilgjengelige for salg. 5 % kunstavgift legges til kjøpesummen. Verks- og prisliste vil være tilgjengelig i utstillingslokalet fra åpningsdato. Museumsbutikken vil også tilby annet materiell med tilknytning til Ove Stokstads kunstneriske virke (bøker, CD’er, kortreproduksjoner).
Utstillingen vises t.o.m. søndag 13. oktober 2019.

Utstillingsåpning: Musikalske bilder

Lørdag 8. juni kl. 14:00.

Ved utstillingsåpningen bidrar Ove Stokstads mangeårige samarbeidspartnere Bjørn Alterhaug (bass) og Vigleik Storaas (piano) med musikalske innslag. Alterhaug vil også fortelle om sin nære venn Ove Stokstad og om kunsten og musikken i hans liv.

  • 1/1
    Nybygget og Passasjen på Ringve. Foto: Harald Øren
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1