Hopp til hovedinnhold

Søndagskonsert: Inga Gorset og Andreas Lines

Søndagskonsertene på Ringve er fast tradisjon om sommeren. Her får du høre spesielt inviterte musikere som formidler musikk de brenner for. Sju søndager på rad kan du la deg overraske og slappe av i Ringves vakre omgivelser!

Søndagskonsert: Inga Gorset og Andreas Lines

De har besøkt Ringve før, nå inviterer vi dem tilbake for at enda flere skal få oppleve dramatisk og festlig musikk fra 1600-tallet! Duoen lar seg fascinere av teatrets egen improvisasjonskunst, commedia dell´arte. På programmet står virtuos, følelsesladet og teatralsk musikk og improviserte stykker, stemningsfullt plassert i stuen inne i Direktørboligen. Obs! det er begrenset antall plasser i Direktørboligen!

Ringve Musikkmuseum
9. juli 2023 kl. 14.00

Om musikerne:

Andreas Lines er klassisk gitarist og luttenist, utdannet ved NTNU, Institutt for musikk. Han er aktiv som frilans musiker, hovedsakelig innenfor tidligmusikkfeltet og spiller jevnlig med blant andre sopran Hilde Gjermundsen, luttenist Magnus Wendel, og med Karl Michelson i gitarduoen Sapere Aude Guitar Duo, som har flere plateutgivelser bak seg. 

Inga Gorset er opptatt av fiolinens utvikling fra fiddle til fiolinen slik vi kjenner den i dag, og til Ringve har hun med seg barokkfiolinen. Med tilskudd fra Kulturrådet produserte Oslo Nysirkus og Inga en forestilling med klassisk improvisert musikk og nysirkus. I år turnerer hun med sin barneforestilling Yggdrasil, som er inspirert av norrøn mytologi og astronomi. Hun har spilt med ulike tidligmusikkensembler som Orkester Nord, Nordic Baroque Orchestra, Barokkanerne og Barokksolistene. Hun er spesielt opptatt av frihet i musikken, og har et sterkt ønske om å bringe historisk improvisasjon tilbake på agendaen.   

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1