Beate S. Lech: Høgtidsrom

Årets julekonsert på Ringve Musikkmuseum, 8. desember kl. 19.30.

  • Foto_ANDREAS_ULVO_HIRESL-0349-3.jpg
    1/1
    Foto: Andreas Ulvo

På repertoaret står kjente juleslagere som Stille nattDet hev ei rose sprungeEit barn er født i Betlehem og Mitt hjerte alltid vanker

I tillegg har Beate oversatt eller gjendiktet en rekke mer ukjente sanger som I stjernene det står (I saw three ships), Josef (What child is this/Greensleves) og Ei voggesong i natta (A cradle in Bethlehem). Hun har også laget en helt ny julesang med tekst av sin mormor fra Rovde: Guddoms kjærleik.

Det er en sakral stemning over det hele. Ingen av julesangene handler om snø eller nisser. Beate har valgt å skrive arrangementene i et litt mystisk landskap. Sangene vil kanskje ikke framstå som så lettygde som vi ofte kjenner dem, men med litt motstand både i klang og harmonikk. Det kan sparke litt av og til, samtidig som det er lagt til rette for et mektig og vakkert løft. 

Fra det vare og skjøre til det brusende og dundrende, på denne julekonserten skal ikke publikum sove, men la seg løfte opp og ut av hverdagen og inn i det indre rommet, der sårbarhet og åpenhet bor. Og da kan alt skje. 


I tillegg til kor og Beates soliststemme, er det med en trio bestående av Andreas Bye på trommer, Marius Reksjø på bass og Andreas Ulvo på tangenter. 


Embla

  • Embla

Damekoret Embla fra Trondheim bidrar med sang på konserten. Embla består av 22 sangere ledet av dirigent Norunn Illevold Giske. Koret ble etablert i 1994 med sangere fra Musikkvitenskapelig institutt og musikkonservatoriet i Trondheim (nå NTNU), av dirigenten selv. Norunn er en av Trondheims – for ikke å si Norges – mest markante korpersonligheter, og har gjennom mange år vært sentral i utviklingen av kompetansen til mange sangere i byen.

Embla har markert seg både nasjonalt og internasjonalt som et damekor med særdeles høy kvalitet på høyt kunstnerisk nivå. Den homogene klangen har blitt Embla sitt varemerke, som har ført til at koret har hevdet seg i en rekke internasjonale korkonkurranser. Hittil har Embla 18 internasjonale førstepriser, samt flere spesialpriser på merittlisten. Siste hedersbenevnelse er en høythengende andreplass i den prestisjetunge konkurransen Grand Prix of Nations i Berlin februar 2017.

Embla har gjennom 20 år etablert et meget velkjent navn, oppnådd prestasjoner i verdensklasse og samarbeidet med en rekke anerkjente kunstnere.

Fredag 8. desember kl. 19.30.

Pris: 395 (ordinær)/295 (medlem av venneforening og student)/195 (barn)

Kjøp billett