<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

AVLYST! Konsert: Beethovens sonater

To av Trondheims mest aktive kammermusikere spiller to av Beethovens fiolinsonater på denne konserten.

Konserten er dessverre avlyst

På grunn av dødsfall i nær familie til en av musikerne, må vi dessverre avlyse søndagens konsert.

Vi håper at konserten kan gjennomføres seinere i år, men det må vi eventuelt komme tilbake til.
Vi beklager så mye.


De som har kjøpt billett blir kontaktet for refusjon i løpet av kommende uke.

AVLYST: Beethovens sonater

Mona Spigseth (piano) og Renata Kubala (barokkfiolin) er to av Trondheims mest aktive kammermusikere, som i de siste årene bl.a. har holdt på med et prosjekt der de spiller alle de ti fiolinsonatene til Beethoven. På denne konserten får vi høre sonate nr. 3 og nr. 5, "Vårsonaten”.

Konserten spilles kl. 13:00 og kl. 15:00
Begge konsertene er dessverre avlyst.


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum 11. april 2021

Program:

Fiolinsonate nr. 3 (op 12 nr. 3) i Ess-dur:​

1.            Allegro con spirito

2.            Adagio con molta espressione - in C major

3.            Rondo: Allegro molto

Fiolinsonate nr.5 (op. 24) i F-dur:

1.            Allegro

2.            Adagio molto espressivo

3.            Scherzo: Allegro molto

4.            Rondo: Allegro ma non troppo

  • Mona Spigseth sitter ved Ringves eget Broadwood hammerklaver sammen med Renate Kubala på barokkfiolin. Foto: Ole Wuttudal (Foto/Photo)
    1/1
    Mona Spigseth sitter ved Ringves eget Broadwood hammerklaver sammen med Renate Kubala på barokkfiolin. Foto: Ole Wuttudal

Renata Kubala

  •  (Foto/Photo)

Renata Kubala (f.1971) er til daglig ansatt som gruppeleder på 2. fiolin i Trondheim Symfoniorkester, en jobb hun har hatt siden 1998.  

Renata er av brasiliansk herkomst og kommer fra en kjent musikerfamilie. Hun markerte seg sterkt i hjembyen São Paulo, blant annet ved å være konsertmester i byens ungdomssymfoniorkester i mange år. Hun har også opptrådt som solist med de store brasilianske symfoniorkestrene.

Etter endt utdannelse ved Santa Marcelina University i São Paulo, mottok hun i 1993 statsstipend for å studere med Christoph Poppen ved musikkhøgskolen i Detmold i Tyskland. Videre studier i Norge med Bjarne Fiskum førte henne frem til hennes nåværende jobb.

Våren 2003 fullførte hun sitt hovedfagstudium ved Norges musikkhøgskole med Terje Moe Hansen som hovedlærer. I studietiden hadde hun praksis i Det Norske Kammerorkester.

I tillegg til sin jobb i Trondheim Symfoniorkester er hun veldig aktiv både som freelancer, kammermusiker og solist. Hun har vært en av Trondheimsolistenes kjernemedlemmer i mange år. Hun har også vist stor interesse for norsk samtidsmusikk og framført bestillingsverk av blant annet Magne Hegdal og Peter Tornquist

I de senere år har hun også etablert seg som en meget aktiv utøver på barokkfiolin, blant annet i Norsk Barokkorkester, Ringve Kammerensemble, Trondheim Barokk og Barokkanerne, hvor hun har samarbeidettett som solist og/ eller gruppeleder med blant annet René Jacobs, Lars Ulrik Mortensen, Cecilia og Alfredo Bernardini, Walter Reiter, Matthew Truscott, Enrico Onofri og Kati Debretzeni.

Mona Spigseth

  •  (Foto/Photo)

Etter studier hos professor Einar Henning Smbye i Oslo og en oppsiktsvekkende debut i 1991 ble Mona Spigseth ansatt som klaverlærer og akkompagnatør ved Institutt for Musikk, NTNU. Hun har siden vært svært aktiv i norsk musikkliv både som solist og kammermusiker, og er en ofte benyttet akkompagnatør for landets fremste utøvere. 

Hun har gjentatte ganger opptrådt ved Olavsfestdagene i Trondheim, ved festspillene i Nord-Norge, vært akkompagnatør ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og også vært solist med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Trondheim og med Trondheimsolistene. 

Mona er glødende opptatt av talentutvikling, og har de senere år vært mentor og akkompagnatør til flere av våre fremste unge lovende talenter, og hjulpet de frem mot et internasjonalt nivå.  

Mona har gjort flere innspillinger, blant annet et soloalbum i 2019 med musikk av Sommerro og Palmar Johansen som har høstet gode anmeldelser internasjonalt.