Hopp til hovedinnhold

Kvinnene som forandret...

"Kvinnene som forandret den klassiske musikken" er en ny og spennende omvisning i Hovedbygningen, nylaget i forbindelse med Kvinnedagen den 8. mars.

Kvinnene som forandret den klassiske musikken

Bli med på en spennende omvisning i Hovedbygningen der hoved­personene er kvinnelige musikere og komponister. På 1800­tallet var samfunnet svært kjønnsdelt, kvinner skulle spille sarte toner hjemme i stua, men måtte ikke komponere en stor symfoni. Heldigvis fantes det kvinner som utfordret disse forventningene…

Ringve Musikkmuseum
6. mars 2022 kl. 13.00

Hva gjorde de kvinnelige musikerne?

På 1800-tallet var musisering utbredt blant både menn og kvinner. Lenge har vi fortalt historier om store mannlige komponister som Grieg, Schumann og Brahms og om mannlige musikere som framførte deres verker. Men hvilke roller spilte kvinnene i musikklivet? Hvor spilte de - og på hvilke instrumenter? Skrev de også musikk – i så fall hva? Kunne de bli profesjonelle musikere? Hvilke konsekvenser kunne det få for kvinnene hvis de giftet seg? Fantes det kvinnelige kjendismusikere – og hvis svaret er ja: Hvem var de?

Under denne spesialomvisningen forteller Claudia Bätcke om utvalgte kvinnelige musikere og komponister og tidsalderen de levde i. Det blir en rekke musikkeksempler underveis.

NB! Det kan være kaldt i Hovedbygningen i mars, så kle deg godt og behold yttertøyet på. Velkommen!

Max 20 personer

  • 1/1
    Josephine Weinlichs Damenorchester, Erstes Europäisches Damenorchester 1868-1879, Source: Über Land und Meer 1874, Bd. 31, S. 505 (wood engraving of Vincenz Katzler)
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1