Hopp til hovedinnhold

Ukas musiker

Talentfulle musikkstudenter formidler instrumentene og musikken de brenner for, spilt, sunget og fortalt på Ringves intime scener!

Seks uker med to konserter hver dag (unntatt søndag) kl. 12:30 og 14:00
Konserten inngår i inngangsbilletten.

Ukas musiker: Hermann Arntzen Hestbek

TUBA: Hermann tar oss raskt gjennom tubaens historie fra renessanens til New Orleans, og til slutt om den moderne tubaisten. Hvordan låter det når han synger og spiller i tubaen samtidig?

Ringve Musikkmuseum
1. – 6. juli 2024

Ukas musiker: Bendik Lundsvoll

KONTRABASS: Bendik viser oss at kontra- bassen gjerne kan stå alene som soloinstrument. Her demonstrerer han hvordan han kan stemme instrumentet for å endre lydbildet og oppnå en enda større klang.

Ringve Musikkmuseum
8. – 13. juli 2024

Ukas Musiker: Anna Volløyhaug

HARDINGFELE: Anna er en klassisk fiolinist som har plukket opp arven etter bestefaren og folkemusikktradisjonen. Hva skjer i møtet mellom hardingfela og den klassisk skolerte musikeren?

Ringve Musikkmuseum
15. – 20. juli 2024

Ukas musiker: Andrea Myhre

FLØYTE: Gjennom musikkstykket «A Day in the Life of a Flute» viser Andrea hvor allsidig instrumentet er. Vi får bli med en dag i livet til fløyta, fra vekkerklokka via morgengymnastikk, shopping og en date, før dagen ender når fløyta skrur av lyset og går til sengs.

Ringve Musikkmuseum
22. – 27. juli 2024

Ukas musiker: Isak Brekken

PIANO: Norsk jazz har en unik sound. Isak spiller og illustrerer hva som er spesielt med nordisk jazzpiano gjennom ulike kjennetegn og teknikker.

Ringve Musikkmuseum
29. juli – 3. august 2024

Ukas musiker: Oda Ovidt Bardal

HARDINGFELE: Oda fordyper seg i hardingfelespill fra blant annet Setesdal, og hun har med seg flere instrumenter. Hør om huldrelivet på setrene i Jotunheimen og om spelemenn som spiller seg fra sans og samling! I utstillinga kan du også studere Jaastadfela, Norges eldste hardingfele.

Ringve Musikkmuseum
5. – 10. august 2024
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1