Hopp til hovedinnhold

Det skjer

Ringve Musikkmuseum har mye å by på, som utstillinger, konserter, foredrag og familiedager. I kalenderen finner du aktuelle arrangementer på museet.

Lunsjkonserter

Lunsjkonserter

Når Barokkfest tidligmusikkfestival har tiårsjubileum, er det grunn til å feire! Barokkfest inviterer til en herlig serie med små lunsjkonserter. Her får vi møte en ny generasjon solo-utøvere, fra Norge og fra Europa.

Ringve Musikkmuseum  1. feb. 2023 kl. 13.00 2. feb. 2023 kl. 13.00 3. feb. 2023 kl. 13.00 4. feb. 2023 kl. 13.00 5. feb. 2023 kl. 12.00

Skazka - foredrag

Skazka - foredrag

Forfatteren Jorunn Dugstad forteller fra sin kritikerroste biografi, «Victoria - med vilje og kjærlighet». Foredraget vil bli ledsaget av musikk av russiske komponister relatert til forfatterens historie.

Ringve Musikkmuseum  5. feb. 2023 kl. 13.00

Sonater & svisker del 3

Sonater & svisker del 3

Vi fortsetter konsertserien med utvalgte Sonater & Svisker framført av NTNUs unike musikkmiljø. Denne lørdagen får vi høre cellisten Marianne Baudouin Lie og pianisten Margaret Stachiewicz spille «From Jewish Life». Med seg har de pianokvintetten Modus, som består av studenter fra instituttet.

Ringve Musikkmuseum  11. feb. 2023 kl. 14.00

Vinterferien på Ringve

Vinterferien på Ringve

Bli med på spennende musikalske aktiviteter med moro og lek for barn i alle aldre! Få med deg et trommekurs og prøv å spille selv på instrumentene i Musikkhagen. Bli med under havet i utstillingen Lost Voices! Gratis for barn i følge med betalende voksen (kr 140 / 120)

Ringve Musikkmuseum  18. – 26. feb. 2023

Åpning: Lost Voices

Åpning: Lost Voices

Velkommen til en unik og samfunnsaktuell utstilling spesialkomponert av den anerkjente lydkunstneren Jana Winderen. Her får publikum oppleve en spesiallaget komposisjon med basis i undervannslyder fra den indre delen av Trondheimsfjorden, fra Ishavet og fra tropiske farvann. Livsformer under overflaten, som undervannsinsekter, krepsdyr, fisk og pattedyr orienterer seg, kommuniserer og jakter på ulike måter ved hjelp av lyd. Menneskelig aktivitet påvirker og maskerer lyden for dyrelivet og gjør det vanskelig for dem å høre hverandre. Hvordan høres livet ut i Trondheimsfjorden? Hvordan påvirker lyden fra mennesker miljøet under vann? På åpningen vil kunstneren selv gi en introduksjon til komposisjonen, illustrert med bilder og en rekke undervanns lydopptak. Velkommen til åpning!

Ringve Musikkmuseum  18. feb. 2023 kl. 13.00

Samspill mellom mennesker og dyr

Samspill mellom mennesker og dyr

Mennesker har til alle tider brukt lyd og musikk for å kommunisere med dyr, som for å skremme rovdyr, lokke på kyr, eller lokalisere sauer. Prosjektlederen for utstillingen Lost Voices, Iris Verena Barth, snakker her om hva som skjer når vi lytter til lyder under vann, en verden vi ikke har naturlig tilgang til.

Ringve Musikkmuseum  26. feb. 2023 kl. 14.00