Gruppetilbud

Ved Ringve Musikkmuseum blir formidlingen gjort levende gjennom en kombinasjon av engasjert historiefortelling og demonstrasjon av historiske instrumenter. Hyggelige, kunnskapsrike omvisere tar publikum med på en reise i musikkhistorien, tonesatt med tidsriktige musikkeksempler og anekdoter fra Ringve gård.

Gruppetilbudet vårt består av en musikalsk introduksjon med en av våre dyktige omvisere og inngang på museets aktuelle utstillinger.

  • Tunet
    1/1

Velkommen til Ringve

En musikalsk introduksjon til museet og utstillingene

Dette er en levende introduksjon til museumsbesøket, hvor en av våre museumsverter forteller historien om hvordan Ringve gård ble fylt av instrumenter fra hele verden, illustrert med musikalske innslag

Det vil også bli gitt en introduksjon til museets aktuelle utstillinger, og museumsverten er tilgjengelig for spørsmål og veiledning under hele besøket.

Utstillingene våre

Virvel og fanfare
Norske militærkorps i 200 år

10. mars 2018 –16. desember 2018

Denne utstillingen er en feiring av de norske profesjonelle militærkorpsenes 200-årige historie, fra opprettelsen av de første fem brigadekorpsene i 1818. Den norske militærmusikken har vært av uvurderlig betydning for det sivile musikklivet, og gjennom utstillingen vil publikum få et møte både med skiftende instrumentbesetninger og klingende spill – fra marsj til brass!

Les mer


Museet i Hovedbygningen
Fra 16. juni 2018


Siden oppstarten av Musikkhistorisk museum på Ringve i 1952 har Hovedbygningen på gården huset musikalske omvisninger med fokus på 1700- og 1800-tallets musikkliv. I 2018 gjenåpner Hovedbygningen i ny og oppusset prakt og med ny, spennende utstilling.
 Med utgangspunkt i livet på Ringve gård mellom 1875 og 1. verdenskrig formidler utstillingen musikkens samfunnsrolle og det borgerlige musikklivets utvikling i en sentral periode for dannelsen av Norge som selvstendig nasjonalstat.
Bli med på en tidsreise tilbake til 1880-årenes Norge!

Les mer


Utstillingen på Låven

Utstillingen på Låven presenterer hundrevis av instrumenter fra hele verden, med en egen avdeling for norske instrumenter som hardingfele og lur. Her kan publikum blant annet se en runebomme, en theremin, elfenbensfløyter, lommefioliner og en hodeskalletromme fra Tibet.

Til utstillingen hører en audioguide med lytteeksempler, fortellinger og informasjon om instrumentene. Låven har også stasjoner hvor besøkende kan prøve ulike instrumenter.

Les mer


Gruppepriser

Voksen:         NOK 100,-
Barn (0-15 år):        Gratis

Inkludert minikonsert:
Voksen:         NOK 155-
Barn (0-15 år):        Gratis

Inkludert minikonsert og
musserende vin:
Voksen:         NOK 255,-

Gruppebestillinger utenfor museets åpningstid: Tilbud med musikalsk introduksjon: NOK 150,-/ inkludert minikonsert: NOK 205,-/ inkludert minikonsert og musserende vin: NOK 305 per person, inkl. MVA. Avbestilling senere enn 24 timer før besøket medfører et gebyr på NOK 1.000,- Bestilte grupper faktureres for minimum 15 personer. Det tas forbehold om endring i offentlige skatter og avgifter.