<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Trondheimsolistene og brødrene Larsen

Trondheimsolistene og brødrene Larsen

Trondheimsolistenes program på denne høstkonserten er utadvendt og durpreget! Solistene er to av landets fremste folkemusikkutøvere, de velkjente brødrene Gjermund Larsen og Einar Olav Larsen. Verker av Hector Villa-Lobos, Gjermund Larsen og Dag Wirén.

Pris: Kr. 450/ 400 (inkl. inngang til museets utstillinger)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum13. september 2020 kl. 14.00

Konsert In Folk Style

Den brasiliansk komponisten Heitor Villa-Lobos (1887-1959) hadde som ambisjon å kombinere den europeiske musikken med sitt eget lands rytmer og tonefall. Hans samling av komposisjoner kalt Bachianas Brasileiras, "Bach i brasiliansk stil", kombinerer nettopp Bachs flerstemmighet med latinske rytmer og temaer. Resultatet er eksotisk og ekstatisk på samme tid.

Den svenske komponisten Dag Wirén (1905–1986) er nok ikke så berømt i Norge. Trondheimsolistene skal fremføre det som har blitt hans mest spilte verk, Serenade for strykeorkester fra 1937. Denne komposisjonen i nyklassisistisk stil er et utpreget optimistisk verk, utadvendt og fengende.
Gjermund og Einar Olav Larsen trenger knapt noen presentasjon. Det er en stor glede at Trondheimsolistene og Ringve kan fortsette det fine samarbeidet med dem!

Program

Heitor Villa-Lobos (1887-1959): Bachianas Brasileiras No. 9 (9')
Gjermund Larsen: Pilgrimssuiten (ca. 20’)
Gjermund Larsen: Osasuiten (ca. 15-18)
Dag Wirén (1905–1986): Serenade (14’)

Brødrene Larsen

Brødrene Gjermund og Einar Olav Larsen er født, oppvokst og bosatt i Verdal i Nord-Trøndelag, og er to av landets fremste folkemusikkutøvere. De har begge vunnet en drøss med priser, både sammen og hver for seg. De er blant annet mangeårig vinner av landskappleiken og har flere spellemannpriser i bagasjen. De siste årene har brødrene hatt et tett samarbeid med Trondheimsolistene, noe som har resultert i en Grammy-nominasjon og to Spellemannpriser. I tillegg til tradisjonelle slåtter fra Innherred, spiller brødrene komposisjoner av yngstebror Gjermund. Gjermund mottok TONOs Komponistpris under årets Spellemann.

Trondheimsolistene

Dette dynamiske kvalitetsensemblet av musikere tilknyttet Trondheim ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av Trondheimsolistene som et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet.

Les mer om Trondheimsolistene