<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Festkveld lørdag 4. juni!

Denne kvelden feirer vi musikken, instrumentene, instrumentmakerne, utøverne og publikum - alle på én gang! Og vi har de aller beste folka med på laget!

FESTKONSERT med Stian Carstensen, Trondheimsolistene og Ottar Kåsa

Når LYDSPOR - instrumentgalleriet på Ringve åpner, er det med en storslagen festkveld satt sammen i samarbeid med TrondheimFOLK.

12:00– Dansekurs i teletradisjon med Birgit Haukås

18:00– Ottar Kåsa i Lydspor - om arbeidet med hardinginstrumenter

19:00FESTKONSERT med Stian Carstensen, Trondheimsolistene og Ottar Kåsa

20:30DANSEFEST med Ottar Kåsa og Snaustrinda Spellemannslag

  •  (Foto/Photo)

Stian Carstensen

Stian Carstensen er en av verdens fremste mulitinstrumentalister. Han trakterer bl.a trekkspill, gitar, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, pedal steel gitar, fiolin og leirgjøk - alle er naturligvis eksempler på musikkinstrumenter som finnes i instrumentsamlingen til Ringve!

Sammen med Trondheimsolistene framfører Stian noen stykker fra den nye plata hans «Musical Sanatorium». Stian pakker det hele inn på humoristisk vis med sitt skråblikk på vesteuropeisk musikkhistorie blandet med forkjærlighet for det folkelige og improviserte uttrykket.

  •  (Foto/Photo)

Trondheimsolistene

Ringves gode venner, Trondheimsolistene spiller opp på denne festdagen! Dette dynamiske kvalitetsensemblet av musikere tilknyttet Trondheim ble etablert i 1988 og er et topp profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet, ikke minst når instrumentgalleriet skal feires!

Ottar Kåsa

Ottar Kåsa vil også bidra på konserten med slåtter fra Telemark. Han har vunnet Landskappleiken hele fire ganger, inkludert kongepokalen i 2012, gitt ut to prisbelønte plater og er av de fremste tradisjonsbærerne innenfor teletradisjonen. Han sier om eget slåttespill:

«Å ”finne seg sjølv” i slåttespelet kan vera vanskeleg og kronglete, men her ligg for meg mykje av meininga i det å vera spelemann. Gjennom å høyre ulike spelemenn vil det som skaper gjenklang i ein sjølv koma fram att i eiga fele, og etterlikning vil etter kvart kunne bli til personleg særpreg. Dette har for meg vore både vegen og målet; å finne ”mitt eige” spel, og den vegen går alltid vidare.» 

Festkonsert

4/6 kl. 19:00

DANSEFEST!

Etter konserten blir det dansefest inne i Café Victoria, når både Ottar Kåsa og Snaustrinda spellemannslag spiller opp!

SNAU_Spelemannslag.jpg (Foto/Photo)

Dansefest!

Bli med på dansegulvet når Snaustrinda spelemannslag og hardingfelespilleren Ottar Kåsa spiller opp, arrangert avTrondheimFOLK.

Snaustrinda spellemannslag er Trondheims eget studentspellemannslag, og spiller svingende dansemusikk med masse trøkk og liv. De lover både pols, reinlender, vals og polka, og kanskje vanker det en swing også?

Ottar Kåsa vil spille dansemusikk av ypperste kvalitet i teletradisjon. Kan du ikke danse det sier du? Kom på dansekurs med Birgit Haukås kl. 12:00 – 16:00!

Vi lover herlig musikk, svette dansesko og knall stemning!

Ottar_Kaasa.jpg (Foto/Photo)

Hardingfelespilleren Ottar Kåsa

Ottar Kåsa er en prisbelønnet hardingfelespillerog instrumentmaker bosatt i Bø i Telemark. Han har vunnet mange priser for både sitt spill og sitt felemakeri. Han inviteres inn i LYDSPOR for å snakke om sitt arbeid med hardinginstrumenter, både fele, bratsj og cello.

Bli med på dansekurs!

Birgit Haukås kommer fra Tinn i Telemark, og har siden 2014 vært en aktiv utøver innen folkedans og hardingfelespel. Hun har de siste årene studert folkemusikk og folkedans, hvor ho for øyeblikket går siste året master i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge på Rauland. Birgit sitt tradisjonsområde er Telemark, noe som også vil være fokus på dansekurset. Deltagerne skal få lære telegangar og telespringar.

Kom på dansekurs med Birgit Haukås 4/6 kl. 12:00 – 16:00!

Dansefest

4/6 kl 20:30

Festkonsert og Dansefest (kombibillett)

4/6 kl. 19:00 og 20:30

  •  (Foto/Photo)
    1/1