Hopp til hovedinnhold

Julekonsert med Mathias Eick trio

Senk skuldrene og hør vakre, fengende og banebrytende jazztoner i denne stemningsfulle konserten.

Pris: 
Kr 290/ 190 (stud. og medlem av Ringve Museums Venner)

Kjøp billetter på Hoopla eller i museets resepsjon. 


Julekonserten: Mathias Eick trio

Dette blir en stemningsfull konsert med egne komposisjoner og juleinspirert musikk. Gi deg selv et pusterom!

Andreas Ulvo - flygel
Håkon Aase - fiolin
Mathias Eick - trompet

Ringve Musikkmuseum
6. desember 2018 kl. 19.30

Mathias Eick trio

Trompetisten, komponisten og bandlederen Mathias Eick (f.1979), har siden begynnelsen av 00-tallet blitt kalt et av verdens største jazztalenter. 

Med sin fjerde utgivelse, albumet Ravensburg – som kom ut på det renommerte plateselskapet ECM i mars 2018, er han på god vei til å finne veien helt hjem. For der tidligere utgivelser og musisering har vært preget av et liv på reisefot, stadig på vei mot nye mål og destinasjoner er Ravensburg et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk.

Albumet er en reise hjem, en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament. 

– Min inspirasjon har vært familien, min kjære, mine små barn som aldri slutter å overraske, og alle de emosjonelle situasjonene som oppstår på den scenen vi befinner oss aller mest, nemlig i hjemmet, forteller han om Ravensburg.

Eick har mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals Organizations "International Jazz Talent", Statoilstipendet og DNB-prisen. Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde han stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young. 

I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1