Katarina Barruk

Artisten Katarina Barruk har de siste årene utmerket seg som en ny stjerne blant samiske artister. Sammen med et knippe norske musikere gir hun en spesiell konsert hvor publikum blant annet får høre tradisjonell joik fra Västerbotten.

  • Foto: Cornelia Helleday
    1/1
    Foto: Cornelia Helleday

Pris:
Voksen: 295,-
Student/medlem av venneforening: 195,-
Barn (til og med 15 år): 95,-

Kjøp billett

Ung, unik og umesamisk

Den prisbelønte artisten Katarina Barruk spiller konsert på Ringve 27. januar. Hun skriver tekster på umesamisk og komponerer nyskapende musikk der hun blander sang og joik.

Barruk har hatt konserter over hele Norden de seinere årene, med stor suksess. Hun er født i Storuman kommune i Sverige og er en av få som snakker flytende umesamisk. For henne er det en selvfølge å bruke samisk i musikken sin.

– Når folk ikke forstår språket jeg synger på, tenker jeg de kan forstå det gjennom å lytte til musikken og joiken. Det gjør ingenting at de ikke forstår ordene, sier hun i et intervju med NRK Sápmi.

På Ringve får publikum høre henne framføre egneprodusert musikk i tillegg til tradisjonell joik sammen med en gruppe norske musikere.

Katarina Barruk var Årets Unge Samiske Kunstner i 2012 under Riddu Riddu Festivalen, og i 2013 fikk hun Årets Ungdomspris under den "Samiska Veckan" i Umeå. Høsten 2015 slapp hun debutalbumet Baruos. Blant annet har hun samarbeidet med den norske musikeren Frode Fjellheim, som selv har sørsamisk bakgrunn.

Katarina Barruk har med seg tre musikere på konserten: Pål Olav Loftesnes - Tangenter, Espen Høgmo - Trommer og Christo Stangness - Bass

Logo_Juoigat_med_tekst.jpg

Konserten er en del av Muiskhe - temahelg om samisk musikk. Det vil være mulig å besøke utstillingen "Juoigat - en vandring i samisk musikk" før konsertstart. Museet har åpent fra klokken 11- 18. Les mer her: