<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Gallakonsert: Kirsten Flagstad 125 år

Vi markerer 125-årsdagen til Kirsten Flagstad, en av de største operastemmer gjennom tidene. Dette gjør vi med en stor gallakonsert, masterclasser og fagkvelder.

 • (Foto/Photo)

Opera Trøndelag har i samarbeid med Ringve Musikkmuseum og Flagstadmuseet tatt initiativ til denne storslagne feiringen. Regionale sangere og musikere deltar og presenterer utdrag fra Flagstads allsidige musikk-karriere. Gjennom fagdager, konserter og masterclasser vil vi gi et bredt innblikk i Flagstads allsidige karriere samt hennes unike stemme som trollbandt en hel verden og fylte de største operahus.

Gallakonsert

Velkommen til gallakonsert! Vi byr på fantastiske trønderske sangere i et samarbeid mellom Opera Trøndelag og Ringve for å markere 125 års-dagen til selveste Kirsten Flagstad, en av de største operastemmene gjennom tidene. Det blir også masterklasser og fagdager på Ringve 15.–18. okt.

Pris: Kr. 450/ 400 (inkl. inngang til museets utstillinger)
Se fullt program og billetter: www.operatrondelag.no


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum 17. oktober 2020 kl. 19.00 – 21.00

Operagalla

Distriktsoperaen Opera Trøndelag samarbeider med Ringve Musikkmuseum og Kirsten Flagstadmuseet på Hamar, om å feire 125 års fødselsdagen for Flagstad. Opera Trøndelag markerer begivenheten ved å gi en gallakonsert i Ringves konsertsal lørdag 17.oktober! Publikum vil få oppleve et allsidig operarepertoar: Utdrag fra flere av Richard Wagners operaer som ble Flagstads favorittrepertoar, dessuten kjente arier og ensembler fra operaer av Giuseppe Verdi, Giaccomo Puccini, Antonin Dvorak, Charles Gounod og W. A. Mozart.

Opera Trøndelag arbeider i Flagstads ånd ved å hjelpe fram og støtte operatalenter i regionen. Gallakonserten blir derfor en mønstring av trøndersk operakultur i fin utvikling. Opera Trøndelags egen operaskole for sangere mellom ca 10 og ca 18 år synger sammen med både talentfulle sangere i starten av karrieren, og  flere av regionens mest etablerte sangere.

Om Kirsten Flagstad

Hamarjenta Kirsten Flagstad (1895 1962) ble verdenskjent for sin sangkunst, og hun minnes særlig for sine tolkninger av de dramatiske rollene i Richard Wagners operaer. I år er det 85 år siden Flagstad debuterte ved Metropolitan operaen i New York i rollen som Sieglinde i "Die Walküre". Debuten gjorde henne øyeblikkelig til den største attraksjonen i amerikansk opera. Flagstad utviklet etter hvert en makeløs  glansfulle og bærende stemme som var som skapt for Wagners musikk. Hennes unike musikalitet, sceniske utstråling og personlighet vitnet om en stor utøver uten sidestykke, både  i hennes samtid og i ettertid.

Flagstad fikk også stor betydning for norsk musikkliv, bl.a. ved at hun framførte og gjorde vokalmusikk av mange norske komponister på tallrike konserter verden over. Flagstad arbeidet dessuten målbevisst for at Norge skulle få sin egen opera, og hun ble den første operasjefen for Den Norske Opera , som åpnet på Folketeatret i Oslo i 1958. Den rike arven etter Kirsten Flagstad er viktig å minne om i dagens Opera-Norge.

Program

Fagdag på Kimen 10. oktober
Masterklasser på Ringve 15. og 16. oktober
Gallakonsert på Ringve 17. oktober kl. 19:00
Fagdag på Ringve 18. oktober kl. 13:00

Les mer på www.operatrondelag.no

Medvirkende

Operasanger og professor emeritus, NTNU, Kåre Bjørkøy og den ledende dansk-svenske sopranen Gitta- Maria Sjöberg står for innstuderingen. Begge deltar også som solister under konserten samt som lærere under masterclassene.

  • Kåre Bjørkøy, tenor
  • Gitta-Maria Sjöberg, sopran​
  • Nina Sætherhaug, mezzo-sopran 
  • Håvard Stensvold, baryton
  • Torstein Fossmo, tenor
  • Sverre Johan Aal, baryton
  • Camilla Stenhoff Vist, sopran
  • Ingeborg Haugvik Fracke, sopran
  • Maia Reppe, Sopran
  • Sivert Jullumstrø, baryton
  • Atmasukha Ananda, piano
  • Eva Holm Foosnæs, piano
  • Konferansier: Lars Eggen

  Aktører og sangere ved masterclass:

  Ingeborg Haugvik Francke, sopran Sivert Jullumstrø, baryton 
  Maia Reppe, sopran

  Elever fra operaskolen
  Instruktør operaskolen: Ingeborg Haugvik Franche 

  Eva Holm Foosnæs, piano
  Atmasukha Ananda, piano

  Regi og koreografi: Ronald Rørvik og Toni Herlofson