Hopp til hovedinnhold

Ledige stillinger

  • 1/1

Ringve Musikkmuseum søker musikkstudenter!

Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er en av landets største kulturinstitusjoner, og består av 12 museer og 32 besøkssteder. Vi har museer innen kulturhistorie, industrihistorie, musikk, kunst, design og kystkultur. Vårt samfunnsoppdrag er å forvalte, formidle og legge til rette for forskning på vår felles historie og kulturarv.

Rockheim og Ringve Musikkmuseum er tillagt et nasjonalt ansvar for å dokumentere og formidle den norske musikkarven over et bredt sjangermessig spekter. Det sammenslåtte museet har et nasjonalt museumsfaglig ansvar for norsk musikkhistorie og musikkinstrumenter, og for forvaltning og formidling av Norges materielle, immaterielle og digitale musikkulturarv.

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale musikkmuseum med en samling på over 2000 musikkinstrumenter fra hele verden. Museet holder til i en lystgård som ligger idyllisk plassert på Lade i Trondheim.

Sommerjobb som musiker 2024

I 1952 ble Ringve Museum stiftet av museets første direktør, Victoria Bachke. Grunnfilosofien til Victoria var at museet skulle være et klingende museum fullt av liv og musikk. Sommeren 2024 ønsker vi derfor musikkstudenter velkommen til å blåse, stryke, plukke, trykke, slå eller synge liv i våre utstillinger!

Som en del av museets sommertilbud gjennomfører vi konseptet «Ukas musiker». Seks musikere får hver sin uke i perioden 1. juli – 10. august til å holde sin egen 20-minutters konsert to ganger om dagen mandag-lørdag. Tema, innhold og sjanger bestemmer du selv. Besøk https://ringve.no/utstillinger for å se hvilke temaer som er mest aktuelle på museet denne sommeren.

Vi ser etter musikkstudenter som formidler kunnskap om instrumentet sitt både gjennom musiseringen og gjennom måten de forteller med ord på en inspirerende måte. Konsertene vil bli holdt på scenen i instrumentutstillingen Lydspor, mellom 350 av våre mest spennende instrumenter!

Mellom konsertene kommer det gjerne en del spørsmål fra publikum, så du må være forberedt på å bruke tid i utstillingen. På Ringve vil du bli en del av et miljø av omvisere, pedagoger og forskere som brenner for musikkformidling. Vi kommer til å bistå med oppfølging og innspill i forberedelsene og gjennom uken.

Engasjementet honoreres kr. 11 000,- som inkluderer forberedelser og arbeidstid (mandag-lørdag, ca. 3 timer per dag). For tilreisende musikere, dekker vi én reise tur/retur Trondheim.

Gjerne ta kontakt om du har spørsmål rundt engasjementet eller utstillingene.

Send en epost med ditt konsertkonsept og en video der du spiller ditt instrument til produsent eirik.fagerslett@mist.no innen fredag 5. april 2024.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1