<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Onsdagskåseri: Musikk til vikingkongenes ære

I onsdagskåseriene i høst tilbyr vi en rekke spennende tema. Denne gangen ønsker vi velkommen til kåseri med musikkeksempler i Konsertsalen.

Onsdagskåseri: Til vikingkongenes ære

Om Håkon Jarl, Olav Tryggvason og hellig Olav i musikkhistorien. Finnes det en egen «sagastil» i musikken? Dette et av spørsmålene museumsdirektør Ivar Roger Hansen stiller med utgangspunkt i velklingende lydeksempler.

Pris: Kr 130 / 110 (inkl. inngang til museets utstillinger)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum4. september 2019 kl. 14.00

Onsdagskåseri med Ivar Roger Hansen

Med romantikkens og nasjonalromantikkens oppblomstring på 1800-tallet kom også en interesse for historie, myter og folkediktning. Ikke minst ble sagatiden (800 – 1130) slik den er beskrevet i Snorre Sturlasons kongesagaer og andre beretninger, et tema med stor oppmerksomhet.  Dette kommer spesielt til uttrykk i kunstneriske uttrykk som litteratur, billedkunst og musikk.

Spesielt tre av vikingtidens konger fått stor kunstnerisk oppmerksomhet: Håkon Jarl, Olav Tryggvason og Olav Haraldson, alle tre med sterk tilknytning til Trondheim. Beretninger om disse har på forskjellig måte inspirert til musikk av både norske og utenlandske komponister: J.P.E. Hartmann, Edvard Elgar, Bidrich Smetana, Edvard Grieg, Hjalmar Borgstrøm, David Monrad Johansen, Ludvig Irgens-Jensen, Wilhelm Peterson Berger, Paul Okkenhaug m.fl.

Har denne musikken noen felles trekk? Finnes det en egen «sagastil» i musikken? Dette noen av spørsmålene Ivar Roger Hansen stiller med utgangspunkt i velklingende lydeksempler.

  • 1/1