<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

På scenekanten: Dirigenten Norunn Illevold Giske

I vår tilbyr vi en serie musikalske intervjuer. Fra scenen i konsertsalen vil museumsdirektør Ivar Roger Hansen samtale med fire av toppene innen norsk musikkliv. Underveis får publikum høre utvalgt musikk.

AVLYST! På scenekanten: Dirigenten Norunn Illevold Giske

I over 60 år har Norunn Illevold Giske vært aktiv som sanger, organist, pedagog og ikke minst kordirigent. I en alder av 85 år dirigerer hun fortsatt sitt kor Embla. I samtale med museumsdirektør Ivar Roger Hansen presenteres et tilbakeblikk på Norunns mangfoldige og prisbelønte karriere. Embla deltar.

Pris: kr. 300/ 250


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum18. april 2020 kl. 14.00

Kjøp billetter på Hoopla.

Norunn Illevold Giske

Norunn har i en årrekke vært en av de mest sentrale personlighetene i Trondheims musikk- og kulturliv, og en viktig drivkraft for kormiljøet. Hun har tidligere dirigert Trondheim kammerkor, og var Ludvig Nilsens høyre hånd i Nidaros Domkor i ti år. Siden 1966 har hun innstudert utallige operaer og større korverk på oppdrag fra Trondheim Symfoniorkester. Giske er en nestor i norsk kormiljø og nyter stor respekt i inn- og utland, blant annet som dommer i nasjonale og internasjonale korkonkurranser, og som seminarholder og inspirator for kor og dirigenter over hele Norge.

  • Embla med dirigent Norunn Illevold Giske. Foto: Fredrik Sivertsen
    1/1
    Embla med dirigent Norunn Illevold Giske. Foto: Fredrik Sivertsen

Koret Embla

Embla er et damekor bestående av 22 sangere i 20-, 30-, og 40-åra, opprinnelig bygd opp fra sangmiljøet rundt det som i dag er musikkvitenskap på Institutt for musikk, NTNU i Trondheim.

Navnet er hentet fra norrøn mytologi, der Embla var den første kvinne på jorden. Hun forbindes med kreativitet, kvalitet og kunstnerisk vekst - kvaliteter vi ønsker å stå for.

Les mer om Embla