<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

På scenekanten: Komponisten Ståle Kleiberg

I vår tilbyr vi en serie musikalske intervjuer. Fra scenen i konsertsalen vil museumsdirektør Ivar Roger Hansen samtale med fire av toppene innen norsk musikkliv. Underveis får publikum høre utvalgt musikk.

AVLYST! På scenekanten: Komponisten Ståle Kleiberg

Denne gangen samtaler museumsdirektør Ivar Roger Hansen med komponisten og musikkprofessoren Ståle Kleiberg, rogalendingen som ble trønder og komponist med internasjonal karriere. Smakebiter fra Kleibergs verkliste framføres.

Pris: Kr. 300/ 250 (inkl. inngang til museets utstillinger)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum14. mars 2020 kl. 14.00

Kjøp billetter på Hoopla.​

Ståle Kleiberg er en sentral norsk komponist, med betydelig internasjonalt gjennomslag. Hans musikk er ofte fremført i både inn- og utland, og de fleste av hans verk er skrevet på bestilling fra ledende orkestre, ensembler og utøvere. Det er også utgitt en rekke innspillinger av Kleibergs musikk, blant annet åtte album, som har fått fremragende internasjonale anmeldelser.

Ståle Kleibergs musikk er preget av en personlig og karakteristisk form for utvidet tonalitet, og av nøye utarbeidelse av klanglige detaljer. Dette gjelder ikke minst for orkesterproduksjonen, som for eksempel  symfonien Klokkeskjæret og hans Fiolinkonsert, utgitt på det Grammynominerte 2L-albumet Treble and Bass: Concertos by Ståle Kleiberg.

Les mer om Ståle Kleiberg.

  • Komponisten og museumsdirektøren gleder seg til musikalske samtaler i serien På scenekanten. Foto: Ringve Musikkmuseum (Foto/Photo)
    1/1
    Komponisten og museumsdirektøren gleder seg til musikalske samtaler i serien På scenekanten. Foto: Ringve Musikkmuseum

Utøverne

Marianne Thorsen har undervist en årrekke ved NTNU og Royal Academy of Music i London. Hun har også en variert musikertilværelse som utøver. Som solist har hun spilt med de norske orkestrene, og blant andre BBC Symphony, Philharmonia, City of Birmingham, Stockholm-filharmonien og Orchestre de la Suisse Romande. Sammen med TrondheimSolistene har hun spilt inn Mozarts fiolinkonserter nr. 3-5 for 2L - en innspilling som vant Spellemann i 2006. ​

En annen 2L-innspilling med Trondheim Symfoniorkester av Ståle Kleibergs fiolinkonsert, som er tilegnet henne, ble nominert til amerikansk Grammy i 2010. Hun har også urfremført Ketil Hvoslefs fiolinkonsert med Vassily Sinaisky og Oslo-filharmonien. 

Les mer om Marianne Thorsen.

Atmasukha Ananda (tidl. Knut Erik Jensen) har spilt over 150 solokonserter i USA og har vært en av de fremste ambassadørene for norsk pianomusikk. Han har ikke minst åpnet mange amerikaneres ører for musikken til Geirr Tveitt. 

I 2013 bestillte han med støtte fra Norsk Kulturråd, en klaversonate av Ståle Kleiberg som fikk tittelen “Ruf und Nachklang.” Denne ble urfremført under Vinterfestspillene i Bergstaden i mars 2014 til strålende kritikker i pressen. 

Knut Erik har en bachelor- og mastergrad fra NTNU der han har studert hos Mona Spigseth, Jørgen Larsen, Håvard Gimse og Tor-Espen Aspaas. Han avla mastereksamen i 2009 der han fremførte Scriabins klaverkonsert med Trondheim Symfoniorkester. I 2015  ble han engasjert som klaverlærer og akkompagnatør på Heimdal VGS og ved Institutt for musikk, NTNU.

Les mer om Atmasukha Ananda

Museumsdirektør Ivar Roger Hansen har lang og bred erfaring som musikk- og kulturformidler, som pedagog, dirigent, forfatter, programskaper i NRK og som museumsleder. - Menneskene bak musikken, enten de er utøvere eller komponister, har alltid interessert meg, sier Hansen. Han har laget portrettprogrammer om bl. a. Bjørn Alterhaug og Arne Nordheim for NRK, og han utga i 2013 en kritikerrost biografi om komponisten David Monrad Johansen.