<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Søndagskonsert med Kubala & Spigseth

Sommerlige søndagskonserter med dyktige lokale musikere er fast tradisjon på Ringve! Åtte søndager på rad kan du la deg overraske i Ringves vakre omgivelser.

Søndagskonsert med Kubala & Spigseth

Mona Spigseth (piano) og Renata Kubala (barokkfiolin) er to av Trondheims mest aktive kammermusikere, som i de siste årene bl.a. har spilt alle de ti fiolinsonatene til Beethoven. Denne konserten blir spilt inne i Beethoven­utstillingen, der vi får høre sonate nr. 3 og «Vårsonaten».
Pris: kr. 200/ 180 (student, honnør, RV)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum 1. august 2021 kl. 14.00
  • Foto: Ole Wuttudal (Foto/Photo)
    Foto: Ole Wuttudal

Program:

Fiolinsonate nr. 3 (op 12 nr. 3) i Ess-dur:​

1.            Allegro con spirito

2.            Adagio con molta espressione - in C major

3.            Rondo: Allegro molto

Fiolinsonate nr.5 (op. 24) i F-dur:

1.            Allegro

2.            Adagio molto espressivo

3.            Scherzo: Allegro molto

4.            Rondo: Allegro ma non troppo

Renata Kubala

  •  (Foto/Photo)

Renata Kubala(f.1971) er til daglig ansatt som gruppeleder på 2. fiolin i Trondheim Symfoniorkester, en jobb hun har hatt siden 1998.  

Renata er av brasiliansk herkomst og kommer fra en kjent musikerfamilie. Hun markerte seg sterkt i hjembyen São Paulo, blant annet ved å være konsertmester i byens ungdomssymfoniorkester i mange år. Hun har også opptrådt som solist med de store brasilianske symfoniorkestrene.

Etter endt utdannelse ved Santa Marcelina University i São Paulo, mottok hun i 1993 statsstipend for å studere med Christoph Poppen ved musikk høgskolen i Detmold i Tyskland. Videre studier i Norge med Bjarne Fiskum førte henne frem til hennes nåværende jobb.

Våren 2003 fullførte hun sitt hovedfagstudium ved Norges musikkhøgskole med Terje Moe Hansen som hovedlærer. I studietiden hadde hun praksis i Det Norske Kammerorkester.

I tillegg til sin jobb i Trondheim Symfoniorkester er hun veldig aktiv både som freelancer, kammermusiker og solist. Hun har vært en av Trondheimsolistenes kjernemedlemmer i mange år. Hun har også vist stor interesse for norsk samtidsmusikk og framført bestillingsverk av blant annet Magne Hegdal og Peter Tornquist

I de senere år har hun også etablert seg som en meget aktiv utøver på barokkfiolin, blant annet i Norsk Barokkorkester, Ringve Kammerensemble, Trondheim Barokk og Barokkanerne, hvor hun har samarbeidet tett som solist og/ eller gruppeleder med blant annet René Jacobs, Lars Ulrik Mortensen, Cecilia og Alfredo Bernardini, Walter Reiter, Matthew Truscott, Enrico Onofri og Kati Debretzeni.

Mona Spigseth

  •  (Foto/Photo)

Etter studier hos professor Einar Henning Smbye i Oslo og en oppsiktsvekkende debut i 1991 ble Mona Spigseth ansatt som klaverlærer og akkompagnatør ved Institutt for Musikk, NTNU. Hun har siden vært svært aktiv i norsk musikkliv både som solist og kammermusiker, og er en ofte benyttet akkompagnatør for landets fremste utøvere. 

Hun har gjentatte ganger opptrådt ved Olavsfestdagene i Trondheim, ved festspillene i Nord-Norge, vært akkompagnatør ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og også vært solist med symfoniorkestrene i Bergen, Stavanger, Trondheim og med Trondheimsolistene. 

Mona er glødende opptatt av talentutvikling, og har de senere år vært mentor og akkompagnatør til flere av våre fremste unge lovende talenter, og hjulpet de frem mot et internasjonalt nivå.  

Mona har gjort flere innspillinger, blant annet et soloalbum i 2019 med musikk av Sommerro og Palmar Johansen som har høstet gode anmeldelser internasjonalt.