Toner ved et tideverv

Baryton Trond Halstein Moe har en sterk tilknytning til Ringve Musikkmuseum og byr på konsertforestilling inspirert av utstillingen I grevinnens tid.

  • C7.jpg
    1/1
    Catharina H. Kølle ca. 1820

Sammen med sangerkollega og bror Knut Jørgen Moe, den kjente sopranen Birgitte Christensen og Ivar Anton Waagaard på klaver byr Trond Halstein Moe Ringves publikum på en unik konsertforestilling inspirert både av utstillingen I grevinnens tid og Trøndelag teaters Gamle scene, som feirer 200-årsjubileum i år.

Forestillingen er delt i to akter. Første akt foregår i selskapelig atmosfære på lystgården Rotvold på slutten av 1700-tallet, hvor grev og grevinne von Schmettow er vertskap. Greveparet var kjent for sine storslagne fester som rommet teaterforestillinger, musikk og dans, og de opptrådte begge to selv for familie og omgangskrets blant byens øverste sosiale sjikt. Denne delen av forestillingen byr på gjester og musikk fra perioden 1770 til 1800.

Andre akt foregår i 1829, på det den gang nybygde Trondhjems Theater (Trøndelag teaters Gamle scene). Her diskuterer Maren Drejer fra Det forenede dramatiske Selskab og den nyankomne teaterleder Johan Conrad Huusher teatrets repertoar og fremtid. Huushers trupp var det første profesjonelle tilreisende teaterkompani som etablerte seg i Trondhjem, i teateret som var blitt åpnet av byens dramatiske amatørselskap den 20. desember 1816. Huushers trupp innledet dermed en ny æra i byens teaterhistorie. I denne delen av forestillingen fremføres musikk som har vært eller kan ha vært fremført i Trondheim i perioden 1800–1840.


Medvirkende:

Birgitte Christenen: Sang
Knut Jørgen Moe: Forteller og sang.
Trond Halstein Moe: Sang
Ivar Anton Waagaard: Klaver

Trond Halstein Moe er født i Trondheim og utdannet ved Universitetet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole. I 1987 vant han den internasjonale Belvedere-konkurransen for sangere i Wien, og siden 1990 har han vært fast ansatt ved Den Norske Opera. Som solist ved Operaen har han bl.a. gjort stor suksess som Figaro i Barberen i Sevilla, tittelrollen i Rigoletto, Greven i Figaros Bryllup, tittelrollen i urframføringen av Olav Tryggvason, Sharpless i Madama Butterfly og Taleren i Tryllefløyten.

Trond Halstein Moe har flere ganger gjestet hjembyen Trondheim og Ringve Musikkmuseum. Ikke minst vil nok mange huske ham fra Figaros bryllup; både som Figaro på Ringve i 1976, med storebror Knut Jørgen i rollen som Grev Almaviva, og i Frimurerlosjen i 1991, som Greven selv.

Pris: 250/200/100 


Kjøp billett
Vi byr på egen omvisning i utstillingen I grevinnens tid i forkant av konsertforestillingen. Omvisningen begynner kl. 17. Påmelding på telefon: 73 87 02 80, på e-post, eller ved ankomst (begrensede plasser).