<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene

Høstens konsert med Trondheimsolistene markerer sesongstart på Ringve. Denne gangen med virtuosen Ragnhild Hemsing som solist.

Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene

Velkommen til en spennende sensommerkonsert på Ringve - med hardingfele, fiolin og strykeorkester! Denne gangen har Trondheimsolistene med seg solist og hardingfelevirtuos Ragnhild Hemsing, kjent for sine vakre og nyskapende tolkninger av Edvard Grieg. Her får vi blant annet høre Peer Gynt-suite, for første gang arrangert spesielt for hardingfele- og fiolinsolo med strykeorkester.


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum 26. august 2021 kl. 19.00

​Klangen av understrenger i Peer Gynt

Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene kommer til Ringve med Edvard Griegs musikk på hardingfele, fiolin og strykeorkester.

– Edvard Grieg har sjølv sagt at suiten er inspirert av norsk folkemusikk. Med det i mente, er mitt ønske gjennom dette prosjektet å dykke dypere ned i Griegs musikk til Peer Gynt og utforske det spennende skjæringspunktet mellom folkemusikk og klassisk musikk, sier Ragnhild Hemsing.

Hun vokste opp med og spilte folkemusikk parallelt med klassisk musikk i hele oppveksten, og har alltid vært fascinert av både likheter og kontraster i spillestil og lydbilde.

– Dette ønsker jeg å framheve her med musikken til Peer Gynt i ny drakt. Understrengene er kjerna til hardingfela, og jeg synes det oppstår spennende klangbilder gjennom understrengene som alltid resonnerer med. De første tonene i Peer Gynts Morgenstemning er hentet nettopp fra understrengene på ei hardingfele. Vi kjenner jo også godt op. 72, der Grieg bearbeider slåtter etter spelemannen Knut Dale for solo klaver, sier hun.

Til konserten er Edvard Griegs Peer Gynt-suite nr. 1 og 2 for første gang arrangert spesielt for hardingfele- og fiolinsolo med strykeorkester.

– Jeg er også veldig glad for samarbeidet med TrondheimSolistene, et eminent strykeorkester jeg har hatt glede av å spille med flere ganger tidligere. Arrangementene er nydelig gjort av Tormod Tvete Vik, sier Hemsing.

Foto: Nikolaj Lund

MEDVIRKENDE

Trondheimsolistene

Geir Inge Lotsberg - kunstnerisk leder

Ragnhild Hemsing - fiolin, fele

  • Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene fra konserten i Håkonshallen under Festspillene i Bergen i mai 2021. 

Foto: Thor Brødreskift (Foto/Photo)
    1/2
    Ragnhild Hemsing og Trondheimsolistene fra konserten i Håkonshallen under Festspillene i Bergen i mai 2021. Foto: Thor Brødreskift
  • Foto: Thor Brødreskift (Foto/Photo)
    2/2
    Foto: Thor Brødreskift