<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Ukas Beethoven

Talentfulle pianostudenter formidler Beethoven på overraskende måter, spilt på museets eget hammerklaver inne i utstillingen Beethoven Factory.

To konserter daglig i juli 2021:

 • Mandag kl.12:00 og kl. 14:00
 • Tirsdag kl.12:00 og kl. 14:00​
 • Onsdag kl.12:00 og kl. 14:00
 • Torsdag kl.12:00 og kl. 14:00
 • Fredag kl.12:00 og kl. 14:00
 • Lørdag kl.12:00 og kl. 14:00

Konsertene er inkludert i museumsbilletten.


Ukas Beethoven

Fire talentfulle pianostudenter viser  fram sin versjon av Beethoven i hele juli. Konserten vises to ganger daglig i en uke før neste pianist overtar. Gled deg til nye måter å oppleve mesteren på!

5.-11. juli: Jo Inti Ligaard

 • (Foto/Photo)

En døv komponist!

Ideen om konserten kommer fra at jeg elsker Beethoven, og spesielt den siste perioden av hans liv, der han blant annet komponerte de siste strykekvartettene, de siste piano sonatene og den siste symfonien. Da jeg så at Ringve søkte etter pianister, tenkte jeg med en gang at nå har jeg en mulighet til å virkelig dykke dypt inn i en av de sene Beethoven-sonatene. 

Jo Inti Ligaard er en 22 år gammel pianist fra Stjørdal som nå går sitt 3. år ved NTNU Institutt for musikk. Han startet å spille piano da han var ni år og har gått på kulturskolen på Stjørdal og ved Ole Vigs musikklinje. 

12.-17. juli: Julie Yuqing Ye

 • (Foto/Photo)

Beethoven featuring Beatles

Vi reiser tilbake til 60-tallet, til John Lennons stue. Der lytter han til Yoko Ono spille Beethovens nesten to hundre år gamle Pianosonate nr. 14, og blir inspirert til å skrive låta “Because” til 1969-albumet Abbey Road. Slik Beethoven var revolusjonerende i sin måte å skrive klassisk musikk på, var også Beatles en gruppe som i sin tid åpnet nye dører innen musikk og låtskriving. Denne konserten er en hyllest til dem begge, og et eksempel på Beethovens innflytelse på musikkhistorien.

Julie Yuqing Ye har sin utdanning i klassisk piano fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School og Music and Drama, og har vært solist i blant annet Oslo Konserthus og Den Norske Opera og Ballet. Hun er stor fan av Beethoven, men har en musikkinteresse som går på tvers av mange sjangre, som denne konserten også er et resultat av.

19. -24. juli: Hans Kristian Ven Røstad

 • (Foto/Photo)

Ta-ta-ta-daaaa!

Alle har hørt det. Med de fire første tonene av Skjebnesymfonien skulle Ludwig van Beethoven endre menneskeheten for godt. Men hva mente han egentlig med dem, og er det kun forbeholdt hans 5. symfoni?

Beethovens påståelighet og manglende evne til å se andre perspektiver enn sine egne skulle i løpet av hans liv påføre ham mange tragedier. Han trodde på revolusjon, likhet, frihet og brorskap og var en stor tilhenger av "helten og frigjøreren" Napoleon. Da Napoleon kronet seg selv til keiser ble Beethoven kastet inn i en dyp personlig krise. Hvordan kunne han ha tatt så feil? Ut av dette vokste Skjebnesymfonien.

Under denne konserten skal vi ta for oss skjebnemotivet i to verk: symfonien og den 8. klaversonaten, også kalt Pathetique. Hva har disse to verkene skrevet på så forskjellig tid i Beethovens liv til felles?

26. 31. juli: Joakim Rainer Petersen

 • (Foto/Photo)

Broer til Beethoven

Denne konserten er på et vis et oppgjør med den enorme arven som står igjen etter Beethoven og en hommage til en av musikkhistoriens største bautaer. Arven etter Beethoven tilhører oss alle nå og jeg tror at, særlig som pianist, forholder man seg til den arven enten man vil eller ikke. Konserten vil inneholde små komposisjoner for solo piano som jeg har skrevet basert på utdrag og motiver fra musikken til Beethoven. Med andre ord har jeg prøvd å lage noen broer mellom min egen stemme som komponist og musiker i 2021, og til Beethoven.

Pianist og komponist Joakim Rainer Petersen (24) fra Bodø er en av de ferske utskuddene fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, og er akkurat ferdig med studier i komposisjon ved NTNU. Han har sin base i Trondheim hvor han er aktiv byens jazzmiljø, både som musiker, komponist og konsertarrangør. Joakim har alt rukket å bemerke seg i den norsk jazzscenen gjennom prosjekter som Goose Green 3, ØyvindLAND, Seul Adore, Joakim Rainer trio, og i et nytt prosjekt med Signe Emmeluth og Hans Hulbækmo. Petersen holder på i disse dager også å komponere et verk for Ung Lyd som skal urfremføres av Trondheimsolistene og Luftforsvarets musikkorps 17. september på Trondheim Kammermusikkfestvial.