<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

LYDSPOR - instrumentgalleriet på Ringve

4.-5. juni åpner utstillinga Lydspor, som er en ny basisutstilling med utgangspunkt i museets samling av historiske musikkinstrumenter.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

En helt ny utstilling

I den nye utstillingen kan du utforske museets rike samling og se nærmere på relasjonene mellom mennesker, instrumenter og musikk. Vi viser bredden av samlingen - men like viktig, vi løfter fram ulike historier, perspektiver og tolkinger som en museumssamling kan romme.

Utstillingen går tett på menneskets forhold til musikk, musikkinstrumenter og musikkteknologi gjennom å undersøke historiske kilder, instrumentbyggere, gjenstander og musikalske verk fra 1400-tallet til i dag.

Publikum får oppleve:

  • kroppens rytmer og klanger
  • instrumenter som forlengelse av kroppen
  • instrumentbyggere og håndbåren kunnskap
  • instrumenter og musikksjangere som beveger seg over tid og kulturer
  • instrumenter, identiteter og politikk
  • musikk og teknologi

I tillegg åpner vi opp konserveringsverkstedet for publikum og gjør arbeidet med samlingene synlig for publikum.

Lydspor får en egen scene og skal bli en arena for musikk framført på historiske instrument, samtaler om musikk, dans, demonstrasjon av musikkteknologi og ikke minst en arena for unge musikere. Vi mener at den nye utstillingen vil styrke arbeidet med å nå ut til flere publikumsgrupper – ikke minst barn og unge. Museet er særlig inspirert av Horniman Museum i London og Musee de la Musique i Paris.

Å fornye oss er et stort faglig løft, og det er en viktig begivenhet for norsk musikkliv når det nasjonale musikkmuseet fornyer sin hovedutstilling for de neste tiårene. 

ÅPNING!

Den nye instrumentutstillingen åpner 4.-5. juni 2022!

Bli med på feiringen!

Arbeidet bak:

Det er en lang prosess å bygge en ny utstilling. Nedenfor ser du bilder fra de ulike trinnene underveis.