Hopp til hovedinnhold

Tomme rom – enn så lenge…

Når en helt tom og uferdig utstilling gir deg gåsehud, sier det alt om hvor magisk den kommer til å bli når den blir ferdig!

Det nye instrumentgalleriet på Ringve blir alt annet enn tomt når utstillinga åpner helga 3. -5. juni! Her skal publikum få oppleve lyd, instrumenter, musikk, instrumentmakere, musikere og teknologi i herlig blanding.  

Foreløpig er rommene øde med tomme glassmonter, og uten et instrument i sikte. Men om noen få uker skal instrumenter, skjermer, lyd og gjenstander flytte inn. Gradvis vil utstillinga mer og mer levende.

Første omvisning

Prosjektleder Lars Erik Brustad Melhus tok med kollegene sine på museet på en aller første omvisning - uten noe som helst å vise fram… 

Det ble en fest!

Kroppen som instrument:
Utstillinga kommer til å starte med kroppen og en kollasj av et orkester der mennesker spiller på kroppene sine med knipsing, klapping og sang. Alle har en kropp, og alle har et instrument, bare tenk på hjerterytmen.

Verkstedet blir synlig: 
Det blir superartig og helt nytt at vi åpner opp konserveringsverkstedet for publikum! Endelig kan arbeidet med samlingene  bli synlig for omverden. 

Teknologisk samspill:
Utstillinga går tett på menneskets forhold til musikk, musikkinstrumenter og musikkteknologi. Inni pappeskene venter store skjermer på å bli montert.

Hva kommer her...?
I utstillinga setter vi instrumentene inn i en historisk kontekst. De eldste instrumentene som er funnet dateres mer enn 40.000 år tilbake i tid. Det nyeste instrumentet som skal stilles ut i utstillinga er en laptop fra 2011.

Opp på podiet::
Flere av Ringves historiske klaverinstrumenter skal vises fram, som på dette podiet.

All musikk er verdensmusikk:
Når mennesker har reist, har musikken reist med dem. Musikk og kultur inngår i et nettverk over hele verden hvor ideer og gjenstander utvikles. Utstillinga vil vise fram instrumenter hentet fra hele verden.

Scene med amfi:
Instrumentgalleriet får sin egen scene og skal bli en arena for en rekke aktiviteter, som levende musikk framført på historiske instrumenter, samtaler om musikk, dans, demonstrasjon av musikkteknologi - og ikke minst en arena for unge musikere. 

Vi storgleder oss!


Foto: Ringve Musikkmuseum

Instrumentgalleriet på Ringve åpner:

3. – 5. juni

Tomme rom – enn så lenge…

Når en helt tom og uferdig utstilling gir deg gåsehud, sier det alt om hvor magisk den kommer til å bli når den blir ferdig!

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1