<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

På scenekanten: Fiolinisten Marianne Thorsen

I vår tilbyr vi en serie musikalske intervjuer. Fra scenen i konsertsalen vil museumsdirektør Ivar Roger Hansen samtale med fire av toppene innen norsk musikkliv. Underveis får publikum høre utvalgt musikk.

Først ute er fiolinist og professor Marianne Thorsen.

"Marianne Thorsen inntar Ringve med ny fiolin."

På scenekanten: Fiolinisten Marianne Thorsen

Vårens første gjest i serien «På scenekanten» er Marianne Thorsen som samtaler med museumsdirektør Ivar Roger Hansen om sitt liv med fiolinen, om solokarrieren og om rollen som pedagog. Det hele krydres med musikalske innslag av hovedpersonen og pianisten Jørgen Larsen.

Pris: Kr. 300/ 250 (inkl. inngang til museets utstillinger)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum15. februar 2020 kl. 14.00

Kjøp billetter på Hoopla.

Utøverne

Marianne Thorsen har undervist en årrekke ved NTNU og Royal Academy of Music i London. Hun har også en variert musikertilværelse som utøver. Som solist har hun spilt med de norske orkestrene, og blant andre BBC Symphony, Philharmonia, City of Birmingham, Stockholm-filharmonien og Orchestre de la Suisse Romande. Sammen med TrondheimSolistene har hun spilt inn Mozarts fiolinkonserter nr. 3-5 for 2L - en innspilling som vant Spellemann i 2006. 

En annen 2L-innspilling med Trondheim Symfoniorkester av Ståle Kleibergs fiolinkonsert, som er tilegnet henne, ble nominert til amerikansk Grammy i 2010. Hun har også urfremført Ketil Hvoslefs fiolinkonsert med Vassily Sinaisky og Oslo-filharmonien. 

Les mer om Marianne Thorsen.


Pianisten Jørgen Larsen ble født i 1958, og etter seier i Ungdommens Pianomester i 1973, debuterte han i Trondheim i 1975. Etter studier med Eva Knardahl gjorde han Auladebut (Oslo) i 1979, før han i 1980, 21 år gammel, ble ansatt som akkompagnatør ved daværende Trøndelag Musikkonservatorium. Konservatoriet har vært hans virkested hele tiden siden dette, bare avbrutt av halvannet års jobb som orkesterpianist i Oslo Filharmoniske Orkester (høsten 1988, samt sesongen 1990/91), og han er nå professor i klaverfag ved Institutt for Musikk, NTNU(tidligere Trøndelag Musikkonservatorium).

Les mer om Jørgen Larsen:


Museumsdirektør Ivar Roger Hansen har lang og bred erfaring som musikk- og kulturformidler, som pedagog, dirigent, forfatter, programskaper i NRK og som museumsleder. - Menneskene bak musikken, enten de er utøvere eller komponister, har alltid interessert meg, sier Hansen. Han har laget portrettprogrammer om bl. a. Bjørn Alterhaug og Arne Nordheim for NRK, og han utga i 2013 en kritikerrost biografi om komponisten David Monrad Johansen.