Hopp til hovedinnhold

Bildesamlingen

Museet har en stor samling fotografier som viser gårdens og museets virksomhet og historie, deriblant utstillinger konserter og musikere.

  • Foto hentet fra Digitalt museum

Vi arbeider med å tilgjengeliggjøre og synliggjøre vår store bildesamling på nett. Bildene publiseres på nettsiden Digitalt Museum. Her kan du også bestille bilder til offentlig bruk, se priser her (bilder til privat bruk er gratis):

Bilder fra Ringve gård

Fotoalbumene fra familien Bachke viser livet på gården fra rundt 1920 og frem til gården ble museum i 1952. Den 10. mars 1879 flyttet Anton Sophus Bachke og Barbara Bachke med familie inn på Ringve. Senere overtok sønnen, Christian Anker Bachke, gården. 

Fotoalbumene til familien Rostin

Museets grunnlegger Victoria Rostin Bachke (1896-1963) ble født inn i  en velstående, russisk familie. Hun hadde mange søsken og flere av fotoalbumene etter henne og søsknene er bevart i museets arkiv. Bildene er tilgjengelig på Digitalt Museum

Bilder fra musikkhandler Ranum a/s

Arkivet og fotosamlingen etter musikkhandler familien Ranum ble gitt til Ringve i 2000, og det ble da også laget en hedersutstilling om firmaet og familien. «Alt med god tone!» - som var både slagordet til firmaet og tittelen på utstillingen. Se mer fra fotosamlingen i DigitaltMuseum og se arkivet på Arkivportalen

Kunstnerportretter

Hos musikkhandler Olaf T. Ranum kunne man kjøpe konserbilletter. "Alle" store musikere som var invitert til å opptre i Trondheim ble satt i ramme og hengt på veggen hos musikkhandleren. Hele samlingen har kommet til Ringve gjennom Ranum-arkivet. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1