Hopp til hovedinnhold

Om Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter - og en del av Norges musikkmuseum. Vi har en stor internasjonal samling med mer enn 2000 historiske musikkinstrumenter fra hele verden.

Ringve Musikkmuseum og Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk er et museum med en felles organisasjon fra 1. januar 2021.

Få en smakebit!

  • 1/1
    Lek med lyd på Ringve i sommer 2023, film/foto: Klipp & Lim

Omvisning i Hovedbygningen

Bli med på en omvisning der guiden spiller på de historiske instrumentene. 

Tirsdag, onsdag, torsdag, fredag - kl. 13:00
Lørdag og søndag - kl. 12:00, 13:00 og 14:00

Bli kjent med Ringve Musikkmuseum

Velkommen til Ringve - musikkmuseum, lystgård, konsertarena og kulturhus!

Siden museet ble startet i 1952, er det samlet inn instrumenter fra hele verden som blir stilt ut i museet. Gjennom disse snart 70 årene har Ringve markert seg som en levende formidler av musikk og musikkhistorie. Ringve skal også være morgendagens museum og skal speile og kommentere nye musikalske strømninger. Her har vi mange oppgaver - vi skal bevare og fornye, være tradisjonsbærere og se inn i framtida.

Museet er tett knyttet til Ringve gård og dens spesielle arkitektur, som danner en spennende og enestående ramme rundt samlingene. Lystgårdens gamle parkanlegg var også utgangspunktet da Ringve botaniske hage NTNU ble stiftet i 1973.

På lystgårdens tid var stedet forbeholdt byens velstående borgere, mens dagens museum og hage er åpen for alle. Vi håper du vil trives i det Ringve kan by på, blant levende musikk i museets vakre og innbydende rom, i Café Victoria og i butikkens rike utvalg og i de vakre omgivelsene i parken og på tunet. Velkommen til Ringve!


  • 1/2
  • 2/2
    Film: Statped Læringsressurser og teknologiutvikling (SLOT) og Terje Trobe.

Intervju om gårdshistorien

Marvin Wiseth tar oss med til trønderske eiendommer med historisk sus. I denne TV-produksjonen besøker Marvin Ringve Musikkmuseum på Lade i Trondheim, hvor han intervjuer museumspedagog og Ringve-ekspert Lars Erik Brustad Melhus. 


Museum24:Portal - 2024.09.14
Grunnstilsett-versjon: 2