<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Skoletilbud

Grunnskole og SFO

  • Glad gutt ser på hardingfele Foto: Kristian Wanvik Kulturskolen (Foto/Photo)
    1/1
    Foto: Kristian Wanvik

1 – 4. trinn

Hvordan blir lyd til?

Hvilke instrumentfamilier har vi, og hvordan lager de lyd? Vi går på jakt blant Ringves mange musikkinstrumenter og finner både kjente og ukjente eksempler. Etterpå lager vi våre egne musikkinstrumenter av materialer som finnes i en vanlig husholdning. Med yoghurtgitarer og ballongtutafoner kan vi kanskje lage et helt orkester sammen.

Pris: Gratis


5 – 7. trinn

Dypdykk inn i musikkinstrumentenes verden.

På Ringve har vi strengeinstrumenter, blåseinstrumenter, trommeinstrumenter, selvklingende instrumenter og elektroniske instrumenter fra hele verden. Gruppen bestemmer på forhånd hvilken instrumentfamilie de vil bli bedre kjent med. Gjennom utprøving, praktiske oppgaver, omvisning og lyttequiz utforsker vi de mange måtene lyd skapes her og nå.

Pris: Gratis


8 – 10. trinn samt videregående skole

Folkemusikk fra Norge

Hva er folk? Og hva er folkemusikk? Bli kjent med den sammensatte folkemusikkulturen som finnes i Norge, og musikkinstrumentene som har blitt og fremdeles blir brukt. Vi får høre historier om spellemenn og overnaturlige vesener, og vi forsøker oss på langeleikspill.

Pris: 
Gratis for elever i grunnskolen. Kr. 50,- pr. elev i vgs.


Matpakke

Medbrakt matpakke kan spises i museets lokaler.
Si fra om dere vil spise her ved bestilling.