<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det)

Gled deg til dette fyrverkeriet av en forestilling! Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd.

 • Foto: Erika Hubbert (Foto/Photo)
  1/1
  Foto: Erika Hubbert

Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det)

Velkommen til et operashow du aldri før hatt sett maken til! Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, og det på bare 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, sløyfet de kjedelig og langdryge ariene, og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera.

Pris: Kr 350 / 250


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum19. oktober 2019 kl. 14.00

Opera, lenge leve!

Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen, og at kunstformen opera på ingen måte er utdatert. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.

Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone. Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.

Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum - selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Med flotte kostymer og enkel scenografi presenteres operahistorien på en lettfattelig måte, uten andre hjelpemidler enn et flygel eller piano.

Det unike med akustisk operasang kan heldigvis også oppleves i et kortere og mer tilgjengelig format enn lange operaforestillinger med dyre billetter!

 • Foto: Erika Hebbert (Foto/Photo)
  Foto: Erika Hebbert

Regissør: Bjørn Sæter
Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos
Hanne Korsbrekke Askeland (sopran)
Sara Aasen (sopran)
Dagfinn Andersen (baryton)
Knut Kristian Mohn (tenor)

Bjørn Sæter er en erfaren teaterregissør. Han har også regissert flere musikaler, blant annet den kritikerroste Les Misérables ved Trøndelag Teater (2006), samt operaen Tryllefløyten for Opera Sør (2012). Stefan Ibsen Zlatanos har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hans Eisler Hochschule für Musik Berlin.De fire sangerne har alle utdannelse fra blant annet Operahøgskolen, og har bred erfaring innenfor musikk- og scenekunst.

Opera lenge leve!

Se klipp på Youtube:

Kjøp billetter på Hoopla

Kr 350/ 250

 • Foto: Erika Hebbert (Foto/Photo)
  1/3
  Foto: Erika Hebbert
 • Foto: Erika Hebbert (Foto/Photo)
  2/3
  Foto: Erika Hebbert
 • Foto: Erika Hebbert (Foto/Photo)
  3/3
  Foto: Erika Hebbert