<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358484408187830&ev=PageView&noscript=1" />

Søndagskonsert med Ensemble Freithoff

Sommerlige søndagskonserter med dyktige lokale musikere er fast tradisjon på Ringve! Åtte søndager på rad kan du la deg overraske i Ringves vakre omgivelser.

Søndagskonsert: Ensemble Freithoff

I denne konserten går vi i Händels fotspor når vi får høre musikk av noen av Nordens mest betydningsfulle 1700-tallskomponister. Det ungdommelige barokkensemblet trakterer instrumenter som blokkfløyte, gambe og lutt, og dessuten sang.

Pris: kr 190/ 170 (student/ honnør/ RV), kr 110 (barn)


Tid og sted
Ringve Musikkmuseum5. juli 2020 kl. 14.00 – 15.00

Om Ensemble Freithoff:

  • Helene Wold (sopran)
  • Daniel Sæter (kontratenor)
  • Caroline E. Dahl (blokkfløyter)
  • Kristine Rustad (gambe) 
  • Vegard Lun (lutt)

Ensemble Freithoff opptrer i mange ulike kammermusikk-konstellasjoner og mindre orkesterbesetninger. Ensemblet har arrangert egne festivaler, på Lavetthuset på Hovedøya sommeren 2012 og på Linderud gård i forbindelse med 1814-jubileét sommeren 2014. Publikumsrekorden ble allikevel satt da ensemblet hadde sin debut på Hovedscenen på Den Opera og Ballett med Pergolesis Stabat Mater, Dolorosa, påsken 2014. 

De siste årene har Ensemble Freithoff hatt en rekke fremførelser ved forskjellige festivaler, som Oslo Operafestival, Middelalderuka i Numedal og konserter i ulike kirker og kulturhus rundt omkring i landet. 

Ensemblets navn kommer fra den norske komponisten Johan Henrik Freithoff, som var en av de første norske barokk-komponistene. Navnet indikerer at ensemblet ønsker å sette fokus på skandinavisk repertoar i dialog med europeiske forbilder. Ensemblet ønsker også å utvide repertoaret med nyskrevet musikk på gamle instrumenter. Dette kom med Caroline Eidsten Dahls CD-utgivelse «Blockbird» (etter Thommessens verk) i samspill med ensemblets medlemmer, med norsk blokkfløytemusikk, som ble lansert på Lawo Classics i oktober 2014. I 2018 kom ensemblets første CD med musikk av skandinaviske barokkomponister, «Sonata Norwegica» - også på LAWO Classics.