Hopp til hovedinnhold

Wien-stemning på Ringve

Ringve Kammerensemble og pianisten Brenda Blewett byr på musikk av Haydn, Mozart og Beethoven når vi feirer anskaffelsen av Broadwood-flygelet vårt. Det blir to intime konserter i Storstua i Hovedbygningen.

  • 1/1

Ringve fremstår i ny prakt. Mellom tapetene og draperiene finner vi også spennende tilskudd til museets fantastiske instrumentsamling! 

Ringve Musikkmuseum og Barokkfests konsertserie Orfeo går her sammen for å feire anskaffelsen av et av museets nyeste tilskudd, et såkalt Broadwood hammerflygel, som var den første generasjonen instrumenter vi dag kjenner som flygler, men som hadde en herlig annerledes og vakker klang. Dette var lyden som møtte publikum da Beethovens og Schuberts følelsesladede musikk ble fremført for første gang. 

Ringves eget ensemble Ringve Kammerensemble, med den eminente britiske pianisten Brenda Blewett i spissen, byr her på to virkelige intime konserter i instrumentets eget rom på Ringve. Her kommer du virkelig tett på musikerne i Ringves utsøkte nye stuer, slik man kan forestille seg at musikken kanskje ble opplevd i salongene i Wien, med musikk av byens store mestere, Haydn, Mozart og Beethoven. 

Ettersom plassen er begrenset rundt instrumentene bys det på to konserter. Her gjelder det å sikre seg billett i god tid! Vi får ikke bare høre det nye flotte instrumentet, men også samspillet med andre instrumenter som er så typisk for kammermusikken fra denne tiden og som gir den rom for så mange følelser og klangfarger. 

Brenda Blewett er en fremtredende spesialist på historiske klaverinstrumenter og en perfekt match for innvielsen av Ringves nye praktinstrument!

Kjøp billett kl 19:00

Kjøp billett kl 21:00

Wien-stemning på Ringve

Brenda Blewett og Ringve Kammerensemble spiller musikk av Haydn, Mozart og Beethoven.


Pris: 250/ 150 (stud.)

Ringve Musikkmuseum
12. august 2018 kl. 19.00 12. august 2018 kl. 21.00

Ringve Kammerensemble


Ringve Kammerensemble ble etablert allerede i 1969 som et av de første ensemblene i landet som spilte gammel musikk på gamle- eller kopier av gamle instrumenter.

Ideen bak er at de historiske instrumentene gir oss verdifull informasjon om hvordan datidens komponister ville at musikken skulle spilles, og i dag er denne tankegangen absolutt dominerende i Europa når det gjelder fremføringen av såkalt ”tidlig musikk”; all senere musikks mor. Samtidig skal selvsagt nåtidens moderne musikere bruke det gamle tonespråket på sin måte for å nå frem til dagens publikum, slik at musikken ikke blir en nedstøvet museumsgjenstand, men tvert i mot levende musikk med bred appell, musikk som aldri går av moten.

Dagens Ringve Kammerensemble ble ”gjenfødt” rundt 2000 med en blanding av frilansere og medlemmer av Trondheim Symfoniorkester, gjerne samlet rundt cembalisten Ketil Haugsand, en av Norges desidert ledende skikkelser innen feltet i Europa.

Cecilia Wåhlberg og Renata Kubala – fiolin og Torleif Holm - cello er til daglig ansatt i Trondheim Symfoniorkester og Verona Rapp har kombinert stilling mellom Trondheimsolistene og TSO, men alle disse er også aktive kammermusikere og sammen med frilanser Tore Aaen Aune – fløyte blant annet sterkt involvert i Norsk Barokkorkester; Norges nasjonale orkester innen tidlig musikk. Alle musikerne har spesialutdanning på feltet fra hhv. England, Holland, Brasil, Tyskland, Sveits og Sverige.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1