Portrett av Tordenskiold i helfigur. Muligens utført av Jacob Conningk, kalt "Marstrandbildet". Helten er fremstilt i galla-drakt ombord på et krigsskip, og i bakgrunnen sees Marstrands erobring. Dette bildet har i sin tid hengt i familieportrett-galleriet på Ringve.
Original tilhører det Kgl. Norske Videnskabers Selskab, Trondheim. Kopi på Ringve utført av Oscar Sivertzén, Trondheim.
Sin siste store seier feiret Tordenskiold i juli 1719 i byen Marstrand, hvor Göteborgs eskadre lå. Det ble senere fortalt at Tordenskiold hadde gått forkledd rundt i Marstrand og solgt fisk for å spionere på svenskene, men dette finnes det ikke historisk belegg for. Etter å ha ødelagt den svenske flåten, ledet Tordenskiold et angrep på byens festning Karlsten. Ved en effektiv kombinasjon av militær krigføring og psykologisk press overtalte han den svenske kommandanten til å overgi seg. Til slutt gikk han selv opp til festningen, hilste på kommandantens familie og drakk vin med de svenske offiserene.
Som et siste pek til svenskene seilte Tordenskiold et par uker senere usett opp i Götaelvens munning med flere små fartøyer. I ly av nattemørket senket eller satte de fyr på skipene som lå inne i havneanlegget Nya Varvet, og kom seg ut igjen uten danske tap.
I november 1719 ble det sluttet våpenhvile mellom Danmark og Sverige. Den store nordiske krig var over. Det var også Tordenskiolds liv som sjøoffiser. Knapt 29 år gammel ble han utnevnt til viseadmiral. Han var blitt en rik mann, men i fredstid var det ikke lenger bruk for hans tjenester.