Hopp til hovedinnhold

AVLYST! Alpaca Ensemble

Brahms’ - kanskje verdens vakreste klaverkvintett, og Beethoven folkesanger. Stjernelaget Alpaca Ensemble har med seg Marianne Thorsen, Julia Neher og Torstein Fosmo.

AVLYST! Alpaca Ensemble spiller Brahms og Beethoven

Konserten er dessverre avlyst pga sykdom.
Velkommen til en nydelig konsert med Alpaca Ensemble sammen med tenoren Torstein Fosmo! Musikerne vil by på flotte sanger av Beethoven, sammen med den mektige klaverkvintetten Op. 34 i F-moll av Brahms. Denne gangen har trioen med seg Marianne Thorsen på fiolin, Julia Neher på bratsj og tenor Torstein Fosmo.

Ringve Musikkmuseum
21. oktober 2023 kl. 14.00

Alpaca Ensemble spiller Brahms og Beethoven

Brahms klaverkvintett i f-moll op. 34 er en lykke å få fremføre, og er noe av det vakreste Brahms har skrevet, ofte beskrevet som «the crown of his chamber music». Vi har fått med oss Marianne Thorsen og Julia Neher for å skape en fantastisk formiddagsstund på Ringve den 21. oktober.

Beethovens folkesanger er ikke ofte fremført, men de fortjener å bli dratt frem i lyset, og med Torstein Fosmo som formidler vil de seks utvalgte stykkene få en fantastisk tolkning.

Beethoven arrangerte mange folkesanger, som består av skotske, walisiske og irske sanger. De er skrevet for sanger og pianotrio, og Beethoven skrev langt flere av disse enn noen annen type komposisjon, hele 179 stykker. Beethoven beskrev arrangementene sine som komposisjoner, og hans reaksjon på å bli bedt om å forenkle akkompagnementene sine var:

«Jeg er ikke vant til å retusjere komposisjonene mine; Jeg har aldri gjort det, sikker på at enhver delvis endring endrer komposisjonens karakter. ... du kan ikke klandre meg, siden det var opp til deg å gjøre meg bedre kjent med klangen av ditt land og de små evnene til dine utøvere.»

Alpaca Ensemble
Alpaca Ensemble er et fleksibelt ensemble med hovedbase i Trondheim. Ensemblet har mottatt en rekke priser. Blant annet ble de utnevnt av Norsk Komponistforening til Årets Utøver 2020 og ble i 2022 spelemannsnominert for begge sine utgivelser året før. 

Pianotrioen bestående av pianist Else Bø, fiolinist Sigrid Elisabeth Stang og cellist Marianne Baudouin Lie er faste medlemmer i ensemblet, som stadig inviterer med seg dyktige musikere hentet både lokalt, nasjonalt og internasjonalt som preger ensemblets produksjoner. 

På lørdagens konsert har de med seg Marianne Thorsen på fiolin, Julia Neher på bratsj og tenor Torstein Fosmo.

PROGRAM:

Brahms klaverkvintett i f-moll op. 34

Beethovens arrangementer av folkesanger fra:

Skotland

- Come fill, fill my good fellow

- Could this old world have been contriv’d

- Highland Watch

Irland

- The Return to Ulster 4''

- The Pulse of an Irishman 2''

Wales

- Ned Pugh's Farewell

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1